• نگاهي به شهر ژنريك

۱۹ بازديد
• نگاهي به شهر ژنريك
دسته بندي جزوه
بازديد ها 1
فرمت فايل doc
حجم فايل 6 كيلو بايت
تعداد صفحات فايل 4
• نگاهي به شهر ژنريك

فروشنده فايل

كد كاربري 1079
كاربر

• نگاهي به شهر ژنريك  

آنچه به شهر هويت مي بخشد

آنچه به شهر هويت مي بخشد، نحوه استفاده از آن و ارتباط با اين پديده پيچيده است كه ازدرون جامعه ناشي مي گردد.تجربيات شهري به نوبه خود مي توانند براي شهروندان آموزنده باشند. اما اين نحوه زندگي شهروندان است كه به شهر معنا مي دهد نه اينكه صرفا سهولت دسترسي به ارزش هاي تاريخي شهر و ارتباط بين هسته هاي هويت بخش، موجب تداوم تاريخي شده و در بوجود آوردن احساس تعلق ساكنين نسبت به شهرشان موثر باشد. محل استقرار فعاليت ها، رفت وآمدها و ارتباطات رودرروي موجود در شهر، متضمن بروز حيات مدني در شهر بوده است. اما امروزه با پا به عرصه گذاشتن ابداعات و اختراعات جديد و ورود به عصر اطلاعات، شهر سازي و هويت مندي شهرها معنايي جديد يافته اند.
رم كولهاوس يكي از تاثير گذاران عرصه معماري امروز جهان و يكي از پيشروا ن معماري دهه 90 اروپا كسي كه پروژه هاي متعدد شهرسازي و معماري را با تبحري خاص و منحصر به فرد هدايت گر بوده است و كرسي استادي دانشگاههاي معتبر جهاني را در چنبره خويش دارد، در كتاب شهر بي نشان (generic city ) تصوير شهري با كيفيتي كاملا متفاوت از آنچه مي شناسيم ارايه مي دهد و مبناي اين نگرش ارتباطات نوين است. در اين كتاب كه براي بار اول در سال 1994 ميلادي انتشار يافت، كولهاوس ارتباط بين مركز شهر و پيرامون شهر را مهمترين مشخصه اين نظريه معرفي مي نمايد. وي رسانه ها و ارتباطات مخابراتي را عامل وحدت و يكپارچگي سرزمين هاي گوناگون مي شمارد كه در اين وادي بعد مجازي را به عنوان عامل موثر، جايگزين بعد جغرافيايي پيشنهاد مي كند و شكل گرفتن شهر و حومه اش را در دنياي امروز مصداق اين مفهوم مي داند.
از ديدگا ه كولهاوس شهرهاي معاصر شهرهايي بي نشان هستند. لغت generic به معناي مشخص كردن و معني داشتن در لغتنامه استاندارد و همين طور به معني بي نشان و متعلق به همه و عمومي مي باشد كه در ارتباط با كيفيتي مشخص و يا استعمال معين نيست. يه نظر مي رسد نظريه كولهاوس بيانگر شهرسازي فراگير است.
او ذكر مي كند راههاي قديمي تفكر در مورد شهرها بيش از اين پاسخ گو نيست. براي كولهاس شهر ژنريك بيانيه اي براي شهرسازي همه گير است و شهري فراي محدوده است. شهري كه در آن حومه نشيني و حاشيه نشيني معنايي ندارد و بواسطه گسترش شهر و حومه سازي نمي شود آن را بزرگ كرد. شهر ژنريك به اندازه كافي بزرگ هست و با قوه ابتكار و ذكاوت از قوانين شهري ومدني احتراز مي كند.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.