دسته بندي | كامپيوتر و IT |
بازديد ها | 3 |
فرمت فايل | doc |
حجم فايل | 86 كيلو بايت |
تعداد صفحات فايل | 21 |


نقش اينترنت در توسعه ي اقتصادي
اهميت گسترش دسترسي كشورهاي درحال توسعه به اينترنت به وسيلهي دولتها و سازمانهاي بينالمللي و صاحبنظران و كارشناسان ارتباطات و توسعه مورد تأييد قرار گرفته است. عقيده اكثريت قريب به اتفاق آن است؛ كه اينترنت و فنآوريهاي وابسته ارتباطات دور ميبايد؛ به عنوان زير ساخت ملي، استراتژيك قلمداد شود. برقراري چنين زيرساختهاي استراتژيكي براي كشورهاي درحال توسعه حياتي به نظر ميآيد. به طوري كه ارتباطات ميتواند؛ باعث بهبود بهرهوري اقتصادي، حاكميت، آموزش، بهداشت و سلامتي و كيفيت زندگي خصوصاً در مناطق حاشيهاي شود. اين يافتهها نشان ميدهد؛ كه اتصالات وسيع تر در درون كشورهاي درحال توسعه باعث بهبود زيرساخت اطلاعات كلي در اين كشورها ميشود؛ و در نتيجه تغييرات مثبتي را در بهبود سياسي- اقتصادي ايجاد ميكند.
درمقاله ي حاضر برآنيم؛ دركي از تأثير كنوني و بالقوهي اينترنت بر چهار پنجم جمعيت دنيا را به دست آوريم؛ كه در كشورهاي درحال توسعه زندگي ميكنند. درحاليكه دو سوم آنان فقير هستند. درآغاز برآنيم كه پيشرفتهاي سريع كنوني در فنآوري اطلاعات و ارتباط را در بحثي گستردهتر درباره توسعه و نقش اطلاعات قرار دهيم. سپس تعامل ميان اينترنت و ابعاد كليدي توسعه را با استفاده از دادههاي تجربي بررسي ميكنيم. دادههايي كه از اين استدلال حمايت ميكنند ميگويد؛ كه اينترنت فقط در صورتي ميتواند ابزاري براي توسعه سياسي - اقتصادي درآيد؛ كه به گونهاي مورد استفاده قرار گيرد كه به نفع جامعه به طور كلي، و گروههاي آسيبپذير به طور خاص باشد. درآخر برخي دلالتهاي اصلي سياست گسترش اينترنت و استفاده از آن را كه دولتهاي كشورهاي درحال توسعه ميبايد به آن بپردازند؛ مورد بحث قرار ميدهيم. اين موارد شامل تقويت خلق دانش مربوطه در اينترنت و كسب مهارتها و قابليتهاي لازم در استفاده از فنآوري بهگونهاي است؛ كه با فرهنگ بومي سازگار باشد.
اهميت و نقش اينترنت
اهميت اينترنت به عنوان ابزاري قدرتمند براي مشاركت در توسعه، به وسيله "جوزف استيگايتز" Joseph Stiglitz اقتصاددان ارشد قبلي بانك جهاني در اولين كنفرانس شبكه توسعه كه در "بن" آلمان در دسامبر 1999 برقرار شد؛ مورد تأكيد قرار گرفت .وي خاطرنشان كرد؛ كه در كار توسعه اين شبكه عظيم، هم موقعيتها و هم خطراتي وجود دارد. از جنبه خطرات، رشد اينترنت در ايالات متحده و ديگر كشورهاي توسعهيافته بسيار بيشتر از كشورهاي در حال توسعه بوده است.اين مسئله ممكن است اينترنت را به صورت ابزاري براي افزايش و نه كاهش شكاف بين كشورهاي توسعه يافته و كشورهاي در حال تو سعه درآورد. امروزه هر كودكي در هر نقطه از دنيا كه به اينترنت دسترسي داشته باشد؛ كتابخانه جديد "الكساندريا" را در دسترس خود دارد. "استيگليتز" معتقد به اين رويكرد است؛ كه "جهاني بنگريد و محلي دوباره آفريني كنيد." به عبارت ديگر دانش جهاني كسب شده از مخازن كنوني، مانند كتابخانههاي بزرگ، بانكهاي اطلاعاتي و ديگر منابع دانش، كه به وسيله اينترنت در دسترس است؛ بايد نهادينه گردد؛ دوباره كشف شود و به موقعيتهاي محلي بازگردانده شود.